Original navn: Pollo cicciatore al forno
4 pers.
Ingredienser
1 kylling parteret i 8 stykker
salt, friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie
2 grønne peberfrugter, skåret i strimler
1 stort løg, i tynde skiver
250 g champignon, i kvarte
2 fed hvidløg, finthakket
½ liter afdryppede hakkede, flåede italienske dåsetomater
1 tsk. tørret oregano
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 230 grader. Pensl en eller flere bradepander med olie, så kyllingerne kan ligge i et lag.
Dup kyllingestykkerne tørre. Læg stykkerne med skindsiden nedad i bradepanden. Drys med salt og friskkværnet peber og bag dem i 30 minutter.
Vend kyllingestykkerne og krydr skindsiden med salt og friskkværnet peber. Bag dem i yderligere 20 minutter til de er let gyldne,
Varm imens olien op i en sauterpande ved middelvarme. Tilsæt peberfrugter, løg og champignon. Steg grønsagerne smukt gyldne og møre under jævnlig omrøring. Det tager ca. 15 minutter.
Vend hvidløget i og steg yderligere et par minutter. Tilsæt tomater og oregano, smag til med salt og friskkværnet peber. Bring panden i kog igen og lad saucen simre til en jævn konsistens, ca. 30 minutter.
Skum noget af fedtet fra kyllingerne. Fordel tomatsauce og grønsager over kyllingestykkerne og stil dem tilbage i ovnen igen. Bag yderligere 20 minutter. Server retten meget varm.